неділю, 17 травня 2015 р.

Модуль 11. Рефлексія

Результати мого навчання на цьому тренінгу підтвердило, що перевагою проектування є діяльнісний підхід до навчання, де влучно пов’язуються дві складові навчального процесу: розвиток особистості учня та введення дитини за допомогою навчання в різносторонню структуру соціальних ролей.
Найбільш ефективним у процесі навчання буде, на мою думку, розвиток навичок 21 століття, застосування методу портфоліо для оцінювання навчальних досягнень учнів, застосування рольових методик.

Модуль 10. Рефлексія

 Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме яким чином відслідковувати прогрес навчання учнів, допомагати досліджувати інтернет-ресурси та спрямовувати на ефективне спілкування. Я вперше зіткнулася з поняттям фасилітація.

Модуль 9. Рефлексія

Для того, щоб допомогти своїм учням стати самоспрямованими в навчанні та задовольнити різноманітні потреби учнів небхідно перейти до процесу навчання, що будується навколо потреб учнів, вимагає адаптації і з боку учнів, і з боку вчителів.Я як вчитель маю працювати з учнями, щоб допомогти їм розвинути навички самоспрямованості.

Модуль 8. Рефлексія

Цей модуль допоміг оцінити мені складність виконання завдань дослідження з точки зору учнів та краще спланувати їх діяльність у проекті. При розгляді даного модуля був створений приклад учнівської вікі-статті.

Модуль 7. Релексія

Для ефективного використовувати інформаційно-комунікаційні технології для підтримки та оцінювання процесу навчання учнів спочатку треба проаналізувати сильні і слабкі сторони змісту та навчальних цілей.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: я зрозуміла, що це дозволяє учням співпрацювати в проектах завдяки тому, що вони між собою  діляться своїми роботами та коментують роботи інших в режимі онлайн. 

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме:- як можy використовувати Інтернет-ресурси для того, щоб підтримувати своє викладання та навчання учнів;- яким чином я можу забезпечити відповідальне та відповідне використання учнями Інтернет-ресурсів. Я зрозуміла, що майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані в Інтернеті.